mai 30th, 2017 by paul-aquanor

Skottland samler seg på Aqua Nor

Ti skotske selskaper forbereder seg nå til sin Aqua Nor-deltagelse. De skal stå samlet på den aller første skotske paviljongen gjennom tidene – og de gleder seg til å vise frem både styrkene og ambisjonene til den skotske havbruksnæringa, så vel som den akademiske forankringen som har vært en stor del av vekstgrunnlaget deres. (HIE har levert alle bilder / Opphavsrett HIE.)

Higlands and Islands Enterprise (HIE) og Scottish Development International (SDI) er sammen vertskap på den skotske paviljongen, med standplass A-006. De ti skotske selskapene som står på standen er:

  • Gael Force Marine Equipment Ltd – maritimt utstyr
  • AquaMoor Ltd – fortøyningsteknologi
  • Aqualife – vaksineringsteknologi
  • Fusion Marine Ltd – nøter
  • Tritech International Ltd – undervanns kamerasystem
  • Trimara Services – notvaskingsutstyr og service
  • Institute of Aquaculture – research og konsulenttjenester
  • Thistle Marine (Peterhead) Ltd – kranforsyning, lastforsyning og reparering
  • OTAQ – akustisk teknologi for selskremming
  • Bioemitters – utstyr for biodynamisk parasittkontroll

Så langt har to av selskapene, Geal Force og Aqua Moor, planlagt lansering av nye produkter under messedagene.

Designet på standen er klar – slik skal standen se ut under Aqua Nor.

Kunnskapsbasert næring
Muligheten til å møte et globalt publikum har vært avgjørende for den skotske gruppens avgjørelse om å delta på Aqua Nor 2017. Den skotske havbrukskunnskapen stammer i stor grad fra en vitenskaps- og faktabasert tilnærming til fiskehelse og produksjon. Ingen andre land i verden har en høyere antall universiteter i verdensklasse per innbygger, og både uteksaminerte studenter og vitenskapsavdelingene ved universitetene er blant de viktigste ressursene for skotske selskaper.

Skotsk innovasjon
Sterke nettverk i næringa og akademisk kunnskap skaper et samarbeidsklima som gir resultater. Noen av prosjektene akademia og næringslivet samarbeider om er et blåskjellklekkeri i Skottland og et prosjekt for å øke bærekraftig tilgang til leppefisk som kan brukes i kampen mot lakselusa. «Havbruksnæringa er innovativ av natur. Selskapene som kommer fra Skottland til Aqua Nor blomstrer innen havbruksnæringas innovative rammer – og benytter all ekspertisen som finnes innen biovitenskap og fiskehelse – og selvfølgelig innen teknologi og ingeniørarbeid. Den skotske havbruksnæringa er godt regulert og kjent for sine høye standarder», sier Dr. Andrea McColl, Senior Development Manager Life Sciences i HIE.

Havbruk viktig for sysselsettingen
Når det gjelder sysselsetting i kystområdene er havbruksnæringa viktig for Skottland, spesielt i høylandet og på øyene. Både næringa og de skotske myndighetene deler ambisjonen om en dobling i antall arbeidsplasser innen 2030.

Høye forventninger
Både McColl og flere andre i reisefølget deltar på Aqua Nor for første gang. «Vi forventer et høyt antall besøkende på standen vår og ser frem til å vise alle som kommer innom hva vi har å by på. Vi ser på Aqua Nor som den viktigste havbruksmessen i verden – så forventningene våre er høye», sier Dr. McColl.

Den skotske paviljongen kommer til å være vertskap for en mottagelse med nettverksbygging som formål for å gjøre det enkelt å komme i kontakt med representantene fra de skotske utstillerne og lære mer om deres produkter og tjenester.

Om du ønsker å avtale et møte eller få mer informasjon om noen av utstillerne, ta kontakt med:

Dr. Andrea McColl
Senior Development Manager, Life Sciences
Higlands and Islands Enterprise
+44 (0) 300 013 4725

Stiftelsen Nor-Fishing

Klostergata 90 7030 Trondheim, Norway
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
mailbox@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Nor-Fishing

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.