september 10th, 2015 by admin

Aqua Nor 2015 slo alle rekorder

Aldri før har vi hatt så mange utstillere. Aldri før har så mange mennesker fra forskjellige land deltatt og aldri før har messen tiltrukket seg så stor oppmerksomhet, nasjonalt og internasjonalt. Kort sagt var Aqua Nor 2015 en stor suksess.

Som arrangør har vi brukt mye av tiden siden forrige messe på å øke innsatsen på internasjonal markedsføring. Rekorden på antall nasjonaliteter representert på messen, 65 nasjoner i 2013, ble sett på som nærmest uslåelig. I år var hele 76 nasjoner representert og rekorden ble altså knust i småbiter.

Besøksrekord
Vi var stolte av å samle 18 500 mennesker til messen i 2013. Samtidig satte vi oss et mål om å dra 20 000 mennesker til årets Aqua Nor. Årets besøksrekord på 20 848 er godt over målet vi satte oss.

Utstillerrekord
Antall utstillere har også økt betraktelig siden forrige messe. Til slutt telte vi 550 utstillere i år, sammenlignet med 480 i 2013. Økningen på 70 utstillere førte til at vi flere ganger ble nødt til å sette opp nye haller og utvide messeområdet.

Omtalerekord
Vi har i alle år hatt godt med interesse rundt messen i Norge. Selv om innsatsen vår på markedsføring økte mest internasjonalt, ble også interessen i den norske pressen rekordhøy. Hele 180 artikler ble publisert, bare på nett, i lokale, regionale og nasjonale medier under messen. Den store presseinteressen i norske medier skyldes i stor grad våre fantastiske utstillere. Det store engasjementet de viser rundt innovasjonen de gjør – skaper blest rundt både utstillerne og messen i sin helhet.

Økt kvalitet på standene
Partnerne våre på logistikk forteller at de aldri har kjørt frem så mange produkter for utstillerne som i år. Flere og flere tar med seg teknologien og utstyret de selger til standen, samtidig som alle utstillerne jobber mer med presentasjonen, designet og utformingen av standene. Det gjør messen mer levende og interessant – og gir de besøkende en følelse av virkelig å oppleve det siste av teknologi i næringa. Den fineste standen av alle mente juryen at Steinsvik Aqua hadde.

Fredag = studentdag
Messens siste dag ble dedikert til næringas fremtid; studentene. En egen konferanse og speeddating mellom utstillere og studenter sto på programmet da over 200 studenter gjorde sitt inntog på messen. Studentdagen ble et ynglested for rekruttering og brobygging mellom næringa og neste generasjon med bransjefolk.

Innovasjonsprisen
Teknologi og innovasjon er det viktigste grunnlaget for både den internasjonale og nasjonale oppmerksomheten messen får. Derfor vier også vi i Aqua Nor spesiell oppmerksomhet til enkelte av innovatørene som deltar. Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris 2015 ble delt til ut til Stranda Prolog sitt lekterbaserte lakseshospital – laget for å bekjempe lakselusen på en miljøvennlig måte. Til sammen 17 svært spennende søkere knivet om det jeve diplomet, samt prispengene på 100 000 kroner. Storvik Aquas kamerabaserte biomassemåler og Protex sine spesialutviklede arbeidsklær ble til slutt de andre verdige finalistene.

Populært seminar ble webcast
Seminaret «Er norsk oppdrettsteknologi relevant for andre land og andre arter», i regi av Stiftelsen Nor-Fishing, Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet ble svært populært. Det overraskende høye antallet påmeldte gjorde at vi besluttet å filme hele seminaret og legge det ut som webcast på aqua-nor.no. Det var ikke bare dette seminaret som var svært populært, nesten alle seminarer under messen var fullbooket. Fullbooket var også alle møterommene under messen.

Fortell oss hva du mener!
Så langt har tilbakemeldingene fra både utstillere og besøkende i stor grad vært positiv. Vi håper alle benytter muligheten til å fortelle oss hva de synes om Aqua Nor 2015, ved å svare på undersøkelsen vi har sendt til alle utstillere og besøkende. Alle svar blir lest og analysert – og vi er avhengige av din tilbakemelding for å skape en enda bedre, rekordbrytende messe i august 2017.

Takk til alle som deltok.

Stiftelsen Nor-Fishing

Klostergata 90 7030 Trondheim, Norway
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
mailbox@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Nor-Fishing

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.